Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Betonkeverők, Betonkeverő Alkatrészek

Az építőipar egyik legalapvetőbb munkagépe, a betonkeverő gép, rendkívül hasznos segítséget nyújt a projektek megvalósításában, akár kisebb, akár nagyobb munkálatokról is legyen szó. Nélkülözhetetlen a minőségi cél eléréséhez. A POLIERI Ipari Betonkeverők 10-15 év múlva is ugyanazt a minőséget képviselik majd amennyiben karbantartják.

Rendezés:

Betonkeverő

Az építőipar egyik legalapvetőbb munkagépe a betonkeverő gép, rendkívül hasznos segítséget nyújt a projektek megvalósításában, akár kisebb, akár nagyobb munkálatokról is legyen szó. Nélkülözhetetlen a minőségi cél eléréséhez.

Betonkeverő gépek építkezésekhez, felújításokhoz. Típustól függően többféle, kisebb és nagyobb méretben. Zsírozást, olajozást nem igényelnek.

 

TERMÉKEK

Több tíz évvel ezelőtt, ha az ember kisebb mennyiségű betont igényelt a házkörüli munkákhoz, mint az alapozás, magának kellett elkészítenie. A beton keverés jól ismert alapanyagait – a sódert, a cementet és a vizet – úgy kellett külön, lapáttal összekeverni, ugyanis betonkeverő webáruház hírében sem volt még. A készbeton magánszemélyek számára szinte egyáltalán nem, vagy csak nagyon korlátozottan volt elérhető. A házi beton keverés ma már idejétmúlttá vált, hiszen rengeteg időt és energiát emészt fel, és ha csak nem testedzési gyakorlatként tekintünk rá, érdemes lehet inkább eladó betonkeverő után nézni. A megfelelő gép kiválasztása mellett azonban kiemelt szerepe van a munkához szükséges legoptimálisabb beton megtalálásának is. Legyen szó extrém gyorsan csontszárazra szikkadó alapanyagról, vízzáró betonrétegről vagy akár pepecselős munkához szükséges lassan száradó betonkeverékről, manapság már kedvünkre válogathatunk. A homogenizáláshoz azonban már nem javasolt a kézi lapátos megoldás, hiszen az erre fordított időt más hasznos tevékenységgel is el lehet tölteni, ha ezt felváltjuk a megfelelő géppel, sokkal gyorsabban is haladhatunk a munkával. Ennek fejében érdemes átböngészni betonkeverő webáruház kínálatunkat, ugyanis napjainkban a betonkeverő árak, kapacitásbeli tulajdonságaik is a szükségleteinkhez idomultak.

 

Betonkeverő ár - az építőipar egyik legalapvetőbb munkagépe

 

 

A forgódobos betonkeverő gép előnyei


 •     Kiváltják az emberi munkaerőt
 •     Egyenletes, homogén állagú beton keverését biztosítják
 •     Rövid idő alatt nagy mennyiségű alapanyagot állítanak elő
 •     Könnyen tisztítható, hosszú élettartamú gépek
 •     Egyszerű konstrukcióval rendelkeznek, könnyen kezelhetőek

Betonkeverő vásárlása esetén érdemes körültekintően informálódni a gépek sajátosságairól, amelyek legalább annyira fontosak, mint a betonkeverő ár.

 

A legjellemzőbb tulajdonságok, adatok:

 • Paraméterek: A betonkeverők típustól függően többféle, kisebb és nagyobb méretben is megtalálhatóak.
 • Keverődob kapacitás: Literben meghatározott mennyiséget jelent. A betonkeverő gépek dobjának a kapacitása típusonként eltérő nagyságú. A dobtérfogat megadásánál kétféle mennyiség kerül feltüntetésre. Az egyik az adagolható alapanyag mennyiséget, míg a másik a kész beton mennyiséget jelöli.
 • Dobfordulat: A fordulatszám megadja, hogy egységnyi idő alatt hány fordulatot tesz meg a keverődob. Ez rendszerint 1 percnyi időt jelent.
 • Dobforgatás: Hajtómű segítségével könnyedén, nagyobb erő kifejtése nélkül lehetséges. Esetenként tekerő karral történik a művelet.
 • Járómű: A forgódobos betonkeverők rendszerint kerekekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy munkagép könnyen mozgatható legyen, így egyszerűen áthelyezhető egyik helyről a másikra.
 • Etető: A keverőgép egyik alkotó eleme, amely kettős funkcióval rendelkezik: egyrészt a beton előállításához szükséges alapanyagokat a keverődobban gyűjti össze, másrészt a kész, homogén masszát a megfelelő helyre juttatja.

 

Legfontosabb jellemzők betonkeverő gép kiválasztásához


A betonkeverő dob belsejében zajló folyamat során annak falán lévő, egymással szöget bezáró lapátok dolgoznak a massza összedolgozása érdekében. Célja, hogy minél homogénebb betont állítsanak elő a gondosan kimért alapanyagokból. Eladó betonkeverő kiválasztásánál érdemes több szempontot is figyelembe venni, amelyek lényegesek lehetnek a későbbi munkavégzés során.

 • Működtetés és mobilitás: Egy jobb minőségű betonkeverő gép tömör gumiból készült kerekekkel van ellátva, amelyek viszonylag nagy méretűek a könnyebb mozgathatóság érdekében. Működtetésük lehet manuális, azaz kar vagy kézikerék segítségével, illetve automatizált, amely egy gombnyomással elindítja a keverést, hogy ne veszítsünk az értékes munkaidőből, ezért érdemes ennyivel többet áldozni a betonkeverő ár esetében.
 • Dobforgatás és billentés: A betonkeverő dobjának beállítása, forgathatósága fontos kényelmi szempont lehet, hiszen nem mindegy milyen irányba forgatható és milyen szögben dönthető meg. Az optimális billentési szög lehetővé teszi, hogy pontosan szabályozni tudjuk mennyi beton kerüljön kiöntésre. Ezt az egyszerűbb berendezéseknél szintén manuálisan (kézzel vagy lábbal) lehet megoldani, a komolyabb gépeknél viszont már hajtómű nyújt ebben segítséget, amelyet a betonkeverő árak is tükröznek.
 • Motorteljesítmény és kapacitás: A betonkeverő gép dobja és motorja adják a berendezés szívét és lelkét, ugyanis a legfontosabb alkatrészeknek számítanak. A kisebb projektekhez és kivitelezési munkálatokhoz lehet elegendő egy 230 V-os csatlakozású gép, amely betonkeverő ár tekintetében is alacsonyabb kategória. A komolyabb feladatok már nagyobb csatlakozást kívánnak meg, például 400 V-os háromfázisú villanymotorok vagy robbanómotorok formájában. Teljesítmény tekintetében a kisebb és közepes munkálatokhoz általában elegendő lehet az 500 W-os és körülbelül 130 liter kapacitású eladó betonkeverő.
 • Védelmi funkció: A felhasználó és a berendezés szempontjából is lényeges, hogy a betonkeverő gép megfelelő védelemmel legyen ellátva, ami nem csak a biztonságos munkavégzéshez járul hozzá, hanem a gép élettartamának megnöveléséhez is. A túlterhelés elleni védelem a motort óvja, aminek köszönhetően az sokáig jó állapotban marad. Az újraindítás elleni védelemmel ellátott berendezések pedig biztosítva vannak azzal szemben, ha megszakadna az áramellátás ne induljon újra a gép.

A fenti jellemzők biztosítják a megfelelő és hosszútávú működést, illetve ezek függvényében eltérőek lehetnek a betonkeverő árak, ezért is érdemes megbízható betonkeverő webáruház készleteiből válogatni, mint a miénk.

Munka betonkeverő ár

A házi betonozás optimalizálása


A munka megkezdése előtt érdemes tervet készíteni és listát írni arról, mikre is lesz szükség a betonozáshoz és milyen mennyiségben. Természetesen elengedhetetlen a betonkeverő gép, vödrök vagy tartályok, lapátok és kéziszerszámok, szállító eszköz, illetve megfelelő ellátású víz és elektromos áram, valamint ne feledkezzünk meg a védelmi eszközökről, amelyek szintén beszerezhetők betonkeverő webáruház kínálatából. Nem árt mérlegelni azt sem, hogy melyik éri meg jobban: a betonkeverő ár kifizetésével saját berendezést birtokolni vagy egyszeri alkalomra kölcsönözni egyet.

A beton összetevőinek pontos kiszámolása sok kellemetlenséget előzhet meg, hiszen a kevesebb és a több betonnal is utómunkát kell végezni. Kisebb munkákhoz elegendő a betonkeverő gép által homogenizált beton, nem szükséges transzportbetont rendelni.

A betonkeverő gép stabil alapzaton kell, hogy álljon, szükség esetén megfelelő kitámasztással, hogy megfelelően működhessen. Használat után egyből ki kell mosni, akár többször átöblíteni, hogy ne kössön bele a cement és legközelebb is ugyanolyan hatékonyan dolgozhassunk vele.
 

Kreatív ötletek és megvalósításuk betonkeverő gép segítségével


Egyre többen gondolkoznak saját megvalósítású projektekben, ami nem kizárólag házépítésre vonatkozik. Legyen az egy járda, egy betonplacc a hátsó udvarba vagy akár egy kerti tó biztos alapokkal, mindegyikhez alap szükséglet lesz a beton keverés. Amennyiben elhivatottak vagyunk, úgy érdemes eladó betonkeverő után nézni, ha a jövőben is hasonló projektekbe szeretnénk vágni. Különböző berendezések garmadájából válogathatunk, a nagyobb professzionális betonkeverőktől kezdve egészen a kisebb méretű hobbi gépekig, ennek tekintetében változnak a betonkeverő árak is. Esetenként azonban jobb befektetésnek bizonyulhat, ha béreljük ezeket a gépeket, ugyanis egy-egy alkalomra sokkal kevesebbre jön ki, mint a tényleges betonkeverő ár.

A Turbosol betonkeverő webáruház kínálatában a hobbi célra és kisebb munkálatokhoz elegendő berendezések mellett a komolyabb gépek ugyanúgy megtalálhatók, számos kiegészítővel. A betonkeverő árak nem csak a márkát, de a minőséget és megbízhatóságot is tükrözik.

 

Beton keverés nagy mennyiségű alapanyag előállításához

 

Mire figyeljünk a betonkeverő gép használata során?


Elsősorban a csatlakozás szigeteléséről, földeléséről kell gondoskodnunk, még a berendezés beindítása előtt. Lényeges, hogy a betonkeverőt is stabil felszínre helyezzük, ahonnan nem mozdul el a centrifugális mozgás hatására sem. Másodsorban, ha szeretnénk megőrizni berendezésünk épségét és hosszú élettartamát, használatot követően közvetlenül tisztítsuk ki. Amennyiben még nedvesen próbáljuk kimosni a maradék kötőanyagot a dobból (lehetőleg vízzel és néha sóderrel), úgy szinte maradéktalan munkát végezhetünk. A beleszáradt beton sokkal nehezebben vagy szinte egyáltalán nem eltávolítható. Az anyaglerakódás mennyisége attól is függ, milyen bevonatú és minőségű gépet választunk, ezért ha vásárlásra adjuk a fejünket, akkor a betonkeverő webáruház polcairól való kiválasztásánál ezt is vegyük figyelembe. Használt berendezés választása esetén valószínűleg ez lesz az első dolog, ami feltűnik majd, ha nem volt megfelelően kitisztítva. A beszáradt alapanyag meglehetősen csökkenti a teljesítményt, nekünk kell majd rendbe tenni, így a használt betonkeverő ár nem biztos, hogy nagyon megéri majd. A sikeres gépvásárlást követően már csak a szükséges alapanyagokat kell belelapátolnunk, amelyből a keverő rövid időn belül homogén masszát képez. A kiöntött kötőanyagot ezután döngöléssel vagy vibrátor segítségével tömörítsük, hogy a légbuborékok távozhassanak, illetve a dobot se felejtsük el kimosni. Ezt követően már csak locsolnunk kell a betont, vagyis elegendő állandóan nedvesen tartani és óvni a túlzott napsütéstől. A beton szilárdulása közben maga is hőt termel, ezért fontos a folyamatos hűtés. Az anyag fajtájától függően 5-30 nap is lehet a teljes száradás ideje, ezt követően lehet díszíteni, térkövezni és kivitelezni az utómunkálatokat.

Ha segíthetünk Önnek a választásban, keressen minket megadott elérhetőségeinken vagy írjon nekünk online üzenetküldő űrlapunkon!


 

  Kapcsolatfelvétel

 

TOVÁBBI TUDNIVALÓK, AMIK ÉRDEKELHETIK

 

Érdemes betonozásba fogni hidegben?

A téli betonozás technológiáját már évtizedek óta tökéletesítgetik, hogy a hideg évszakban is nyugodtan neki lehessen fogni a felújításnak vagy építkezésnek. Számos speciális betonkeverék kapható már, amelyek biztosítják a jó végeredményt, azonban érdemes jól felkészülten belevágni a hidegben való betonozásnak. 

betonkeverők árak téli betonozáshoz

 

Miben más a téli betonozás?

Alapvetően a betonozás gondolata kellemes és száraz időhöz kötött, viszont nem lehetetlen télen sem megoldani úgy, hogy minőségi végeredményt kapjunk. A beton megkötéséhez átlagosan 15°C szükséges, ezért az optimális hőmérsékletet valahogy fent kell tartani vagy pedig módosított alapanyagokkal kell dolgozni. Szokás például melegíteni az összetevőket, akárcsak a betonkeverők üzemképességénék fenntartása érdekében is, amely egyszerű fűtőszálakkal könnyedén megoldható. Ennek tekintetében a meleg beton gyártása elég nagy energiabefektetéssel jár, ami függ a kívánt beton mennyiségétől is és a rendelkezésre álló eszközöktől. Legtöbbször a vizet szokták melegen tartani egy kazán segítségével, valamint az adalékanyagot is kellő hőmérsékleten tartják gőzöléssel vagy éjszakánként előmelegítőbe helyezik. Nagy előnyt szolgálnának a szabályozható fűtésrendszerek ezen a téren, hogy elkerülhető legyen az alul- és a túlfűtés kockázata.

Mivel a beton megszilárdulása során hő keletkezik, így legalább egy 5°C feletti alaphőmérsékletre van szükség, hogy a hidratációs folyamatok megfelelően végbemehessenek. Optimális betonkeverékkel javítható ez a folyamat hideg időben, viszont néhány követelménynek meg kell felelniük ezt illetően. Egyrészt a szükséges szintű hőfejlődést biztosítaniuk kell, valamint bedolgozhatónak kell lenniük legalább 1-2 órán keresztül, alacsony víztartalom mellett. 

 

betonkeverők hideg időben történő betonozáshoz
A beton optimális hőmérsékleten tartásának több módja is ismert, így télen is megoldható a betonozás

 

Milyen alapszabályokat szükséges betartani? 

 • Fagyott aljzatra, zsaluzatra és összességében fagyott felületre tilos készbetont önteni. Meg kell várni, míg felolvad vagy pedig biztosítani kell a fűtését. A hőszigetelés (a hőveszteség elkerülése érdekében) mellett legjobb, ha a szeles időjárástól is óvva van.
 • A kötési hőmérséklet ellenőrzése érdekében érdemes egy kis rést hagyni a betonban, például egy cső segítségével, amin keresztül folyamatosan mérhető a belső hőmérséklet. Kötés tekintetében igen fontos lépés és csak egy kis extra erőfeszítést igényel meg.
 • Hidegben mindig alaposabb tömörítést igényel a beton, mint alapjáraton és lehetőség szerint meg kell oldani a beton fűtését, főként az esti lehűlések idejére.
 • Számolni kell az alacsonyabb kezdőszilárdsággal és végszilárdsággal.
 • Végül, de nem utolsó sorban nagyon alacsony hőmérséklet esetén érdemesebb elhalasztani a zsaluzat lebontását.

 

Mi a különbség fagypont alatt és felett?

Fagypontig közel a megszokott menetben történhet a betonozás egy kis plusz hőszigetelés mellett, esetleg a betonkeverők tartalmában lehet egy kis extrát bevezetni. A melegvízzel előállított betonról már esett szó, de kerülhet a keverékbe speciális fagyásgátló is a beton védelme érdekében. Fontos megjegyezni, hogy a 0°C a levegő hőmérsékletére vonatkozik, nem pedig a talajéra.

Nulla és öt fok között érdemes megemelni a cement arányát úgy 5%-kal, illetve a fagyásgátló alkalmazása is erősen ajánlott. A beton bedolgozásakor a levegő hőmérséklete fagypont felett kell, hogy legyen.
Mínusz fokban már létszükséglet a melegvíz, a fagyásgátló, az előmelegített alapanyagok, illetve a 10-15%-kal megnövelt cementtartalom. Ezek hiányában nem éri meg elkezdeni a hidegben való betonozást.
Végül pedig, ha úgy hozza a helyzet, hogy -10°C alatt kell betonozni, abba csakis megfelelő hűtéssel és hőszigeteléssel szabad belevágni, hogy értékelhető legyen a végeredmény. Minél hidegebb a kinti hőmérséklet, annál több tényezővel kell számolni, ezért nagyon hidegben nem igazán éri meg a befektetett időt és energiát.

Ezek mellett pedig léteznek olyan betonszilárdulást gyorsító porok, amelyek megfelelő adagolás mellett gyorsítják fel a hidratációs folyamatokat anélkül, hogy befolyásolnák a normál kötési időt.

 

Tippek betonkeverő biztonságos használatához


Betonkeverő nélkül elképzelhetetlen lenne akár egy kisebb felújítási munkálat is, hiszen emberi erővel keverni nem csak fárasztó és időigényes lenne, de a mixtúra állaga sem válna teljesen egységessé. A berendezés használatához azonban fontos betartani néhány szabályt, hogy a megfelelő működtetés mellett teljesen biztonságosan legyen kezelhető.

betonkeverő gép használatakor mindig fontos a megfelelő védőfelszerelés
A kellő gépkezelői tapasztalat mellett a védőfelszerelés is fontos

 

A betonkeverő gép megfelelő elhelyezése kellő odafigyeléssel


A betonkeverés megkezdése előtt a gépet kellőképpen szilárd és egyenes talajon kell felállítani, ami több szempontból is lényeges. Egyrészt a berendezés és a benne lévő alapanyagok súlya miatt besüllyedhet a puha talajba. Másrészt a centrifugális erő következtében mozgásban lévő gép billeghet, sőt fel is borulhat, ha nem kellően sík a talaj felülete, a dőlésszög pedig maximálisan 5° lehet.

Áram alá helyezéskor több dologra is figyelmet kell fordítani, például a megfelelő földelés elengedhetetlen, mielőtt bekapcsolnánk a gépet. Mindig eredeti alkatrészekkel használjuk, illetve csak sérülésmentes, ép hálózati csatlakozóval működtethető. Hosszabbító kábel szüksége esetén olyat válasszunk, ami megfelelő víz elleni védelmet biztosít. Esőben kint lehet hagyni a berendezést, viszont minden esetben áramtalanítani kell és azt követően ki kell szárítani az elektromos alkatrészeket. Tisztítani, szétszedni kizárólag árammentesen szabad. A legtöbb gép motorvédő kapcsolóval van ellátva, ami a motor túlterhelődése esetén lekapcsolja a munkagépet. Ha ez megtörténik, az elektromos hálózat leválasztását követően megszüntethető a túlmelegedés oka, majd a kellő visszahűlést követően újra üzembe helyezhető a berendezés.

Működés közben a forgó berendezésbe kézzel vagy kézi locsolóból kell vizet adagolni, nem pedig tömlővel, az áramütés veszélye miatt. Sem eszközzel, sem pedig kézzel nem szabad a gépbe nyúlni, ugyanis a benne lévő keverőlapátok sérülést okozhatnak. Munkavégzést követően a keverőt vízzel és sóderrel ki kell mosni, hogy ne szilárduljon bele a cement, amelyhez a hálózati csatlakozót ki kell húzni előzetesen. A hajtásház kivételével az egész berendezés tisztítható slaggal vagy vízsugárral. Erre a folyamatra azért is van szükség, mert ha beleköt a beton a dob belsejébe, az a következő alkalommal rontani fogja a hatékonyságát, csökkenti a rendelkezésre álló helyet, valamint a keverő idő előtti elromlásához vezethet.

A berendezést nem szabad felügyelet nélkül hagyni, valamint kezelőjének megfelelő munkaruházatot kell viselni (zárt, szigetelő cipő; lógó részektől mentes felső ruházat). További védőfelszerelésről is érdemes gondoskodni, mint a porvédő maszk (a szálló cementpor miatt), vagy a füldugó/zajvédő (80-90 dB körüli a zajkibocsátása).

 

betonkeverő gép használata során ha betartjuk az előírásokat, magunkat óvjuk
Sose nyúljunk a keverő belsejébe, mindig kívülről adagoljuk bele az alapanyagokat

 

Mi a teendő, ha meghibásodást észlelünk?

Időnként előfordul, hogy valami ok folytán a betonkeverő meghibásodik, akár használat közben is. Többen szenvedtek már áramütést hibásan működő berendezés miatt, ezért az elsőszámú dolog ilyen esetben az áramtalanítás. A keverőn található vészgomb megnyomása azonnal leállítja a gépet. Ezután ellenőrizni kell a földelést és a vezetékek, csatlakozók állapotát, hogy biztosan nem sérült vagy hibás csatlakozóval van dolgunk. A maximálisan ajánlott kábelhosszúság átlépése is okozhat gondokat, vagy éppen az észrevétlenül beázott berendezés lehet a ludas. Amennyiben nem találjuk meg a hiba okát, pedig elviekben minden rendeltetésszerűen lett használva, úgy a betonkeverőt minden tartozékával együtt erre kijelölt szakszervízbe kell vinni. Ne próbáljuk magunk megjavítani, szétszedni is csak áramtalanított formában szabad. Egyedül a szakadt vagy használt szíj cseréje történhet sajátkezűleg, minden más cserét és javítást csak szakember végezhet el.

Minőségi keverőgép választásakor megfelelő használat mellett igazán tartós és időtálló munkagépünk lehet, ami hosszú időn át jól kiszolgál majd a munka során. A biztonsági előírások betartásával pedig mind a gép optimális működését, mind pedig a saját biztonságunkat óvjuk.

 

Tovább a betonkeverő gépekhez

 

Miért ennyire elterjedt választás a forgódobos betonkeverő az építőipar világában?


El sem lehetne képzelni egy építkezést betonkeverő gép nélkül, hiszen ez az egyik legáltalánosabb és legalapvetőbb munkagép, amelynek számos változatát alkalmazzák világszerte. Esetünkben a forgódobos betonkeverő előnyeibe engedünk betekintést, miért ennyire népszerű és elterjedt választás az építőipar világában.

Számos előnnyel rendelkezik a forgódobos betonkeverő

 

Betonkeverő gép kis- és nagy mennyiségű betonhoz egyaránt


A megfelelő gép kiválasztása és vásárlása esetén elsődleges szempont szokott lenni a keverőgép űrtartalma, hiszen a mennyiség határozza meg, hogy milyen gyorsan lehet haladni a munkával. Az is lényeges tényező, hogy mennyire egyszerű a kezelhetősége, valamint milyen mértékű ember beavatkozást igényel a beton keverése. Szerencsére a forgódobos betonkeverőkkel ezek a problémák mind kiküszöbölhetők, szinte szó szerint kiváltják az emberi munkaerőt. Egyszerű felépítésüknek köszönhetően könnyen megtanulható kezelésük, így gond nélkül üzemeltethetők hosszútávon is. Emellett tisztításuk sem igényel túl nagy energiát, ami hozzájárul az élettartam megnövekedéséhez. A munkához szükséges betonmennyiség alapján kisebb és nagyobb méretben egyaránt kaphatók, hogy tökéletesen kiszolgálják a szükséges munkafolyamatokat, így a 100 literes űrtartalmútól kezdve akár 400 literes tartályú gép is vásárolható. Ebből kifolyólag mindig a megfelelő mennyiségű beton keverhető be, ha nagyobb mennyiségű alapanyagra van szükség, azt rövid idő alatt képes jó minőségűre és egyenletesre kikeverni. A megfelelő minőség az összetevők arányától is nagy mértékben változhat, azonban a homogén végeredmény kizárólag a keverés módjától függ. A forgódobos betonkeverő mindezt úgy képes biztosítani, hogy közben kiváltja az emberi munkaerőt, ami a nagyobb szilárdságú betonban is megmutatkozik.

 

A forgódobos betonkeverők felépítése


Alapvetően a bolygólapátozású keverőgépek nagy kategóriájának egyik alkategóriája a forgódobos betonkeverő, amelynél a lapátok egy része bonyolult mozgáspályán haladnak. A körpályával szemben ciklois görbe mentén forognak két különböző tengelyen, ami sokkal hatékonyabb betonkeverést biztosít. Az úgynevezett keverőcsillag a saját tengelye körül mozogva forgatja a betont, míg a dob maga szintén forgó mozgást biztosít, ahogy azt elnevezése is sugallja. Az üzemidő meghatározása három fázisból áll, mégpedig az adagolásból, a gép általi keverésből és a dob kiürítéséből, amelyből tisztán a keverési időnek minimálisan egy percnek kell lennie. A dob kiürítése történhet annak visszaforgatásával vagy billentésével. A forgódob falán lévő lemezek felelősek a beton alapos keveréséért és homogenizálásáért, illetve a modernebb berendezések beépített mérleget is tartalmaznak. A tömeg szerinti alapanyagbemérés kézzel vagy vödörrel történik. Nagy tartálykapacitásuk ellenére súlyuk lényegesen kisebb és az egy köbméter beton előállítására szükséges energiamennyiség is viszonylag alacsony. Szervizelésük és kezelésük egyszerű, ezért hosszú élettartamú gépeknek számítanak.


Magas minőségű és megbízható betonkeverő árak
POLIERI forgódobos betonkeverő gépeink a magas minőséget és megbízhatóságot jelképezik

 

POLIERI gépeink magas minősége mellett kis kézi erővel is remekül működtethetők, valamint a dob dőlésszögének beállítása is gyerekjáték még megrakott dobbal is az önjáró csigahajtóműnek köszönhetően. Az anyaglerakódástól sem kell tartani, hiszen a betonkeverő gép minden mozgó és mozgatható része teljesen zárt a dobforgató tengely kivételével. Kenőanyagmentesen karbantartható, a napi vizes-kavicsos dobtisztítás mellett nincs szükség egyéb idő- és energiaigényes takarításra. Működtetésük más betonkeverőkhöz képest csendes, valamint öntöttacél szerkezetüknek köszönhetően strapabíró gépek. A lapátok megfelelő elhelyezése által a beton alapanyagainak összekeverése gyors, illetve egységesen homogén végeredményt biztosít. Nem kell tovább keresnie, ha minőségi forgódobos keverőgépet szeretne, hiszen webáruházunkban megtalálhatók különböző méretben!

 

Betonkeverő gép kínálatunk

 

A betonkeverők használata, avagy a leggyakrabban elkövetett hibák


A betonkeverő az építkezési munkák alapvető eszköze egy családi ház építésénél ugyanúgy, mint egy nagy volumenű beruházásnál. Legyen szó bármelyikről, ugyanolyan fontos, hogy gépünket megfelelően karban tartsuk, meghosszabbítva annak élettartamát, ezzel csökkentve a kiadásainkat mely egy új gép vásárlásakor keletkezne. A Polieri tech gépcsalád nem igényel nagy karbantartást, nincs szükség kenőanyagok használatára, elegendő a munka végeztével a dob kitisztítása vízzel.

 

Tovább a Polieri Tech betonkeverőkhöz

 

A betonkeverők használatakor elkövetett leggyakoribb hibák


1. Nem megfelelő csatlakozó: a legfontosabb a megfelelő csatlakozó vezeték használata. Elengedhetetlen, hogy a vezeték földelt legyen, hibátlan állapotú, gumis csatlakozódugóval szerelt, és a fröccsenő víz ellen védett. Ezek megléte nélkül a gépek használata életveszélyes és komoly balesetekhez vezethet!

2. Toldott, javított csatlakozó vezeték: gyakori probléma, hogy a betonkeverő használata során nem figyelünk a vezeték elhelyezésére, amely meghibásodást vagy balesetet is okozhat. Mindig ellenőrizzük, hogy ne álljon rajta a gép, a vezeték ne gabalyodjon össze vagy törjön meg, ne helyezzük olyan területre, ahol jármű hajthat át rajta vagy ha ez nem lehetséges helyezzünk rá védő felületet. Amennyiben elektromos hibát vagy zárlatot észlelünk óvatosan távolodjunk el a géptől, és áramtalanítsuk a csatlakozó vezetéket.

3. Nem stabil elhelyezés: a munka megkezdése előtt mérjük fel a munkaterületet, keressünk olyan helyet, ahol stabilan el tudjuk helyezni a berendezést, nézzük meg hogy nem laza e a talajszerkezet és a súly alatt nem fog-e megsüllyedni, ezzel megelőzve annak esetleges felborulását, esetleges meghibásodását, személyi balesetek kialakulását.

4. Azonnali tisztítás hiánya: a leggyakoribb probléma, amely a betonkeverők idő előtti meghibásodásához vagy működésbeli romlásához vezet, a használat utáni tisztítás hiánya. Ne várjuk meg míg az anyag megköt a dobba és csak ütögetéssel vagy rosszabb esetben egyáltalán nem tudjuk onnan eltávolítani. A dobot sóderrel és vízzel a használat után azonnal tisztítsuk ki.


a munka végeztével ki kell alaposan tisztítani a betonkeverő ár dobját

A betonkeverő azonnali tisztítása elengedhetetlen, hogy sokáig szolgálhasson minket.


Amennyiben odafigyelünk erre a néhány dologra munkagépünk még sokáig jó szolgálatot tehet nekünk.

Tekintse meg Polieri Tech betonkeverő gépcsalád kínálatunkat, melyekkel a betonkeverés még könnyebbé válik!


Tovább a Polieri Tech betonkeverőkhöz