Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egytárcsás betonsimítók

Betonozás során a beton egyenletes, sima felületét legkönnyebben betonsimító gép használatával érhetjük el. Erre leginkább alkalmasak a tárcsás simító gépek.

Rendezés:

Elektromos betonsimító gép

A tükörsima felületű betonfelületek elkészítése alapvető fontosságú akár betonozott előtérről van szó, akár egy családi ház felújításáról. A betonjárdától kezdve a benti alapozásig, biztosítani kell az egyenletes betont, hiszen ezek java része járófelületként fog funkcionálni. Ehhez pedig elengedhetetlen kellék egy betonsimító gép, amely betontömörítést követően egyszerűen és hatékonyan simítja tökéletesen simára az alapzatot. A régebbi időkben a beton elegyengetése kézzel és kézi szerszámokkal történt, ami jóval idő- és energiaigényesebb folyamatnak bizonyult, mint a napjainkban alkalmazott például elektromos betonsimító használata. A beton kiváló minőségű felületének elérése céljából további adalékanyagok is alkalmazhatóak annak érdekében, hogy a legsimább betont kapjuk. Az egytárcsás rotoros betonsimító eladó modelljeink kiválóan kezelik az aljzatbetont, népszerűségük is ebben rejlik, így előszeretettel ajánljuk kis- és nagy alapterületű betonfelületek simítására is. Kínálatunkban számos berendezés megtalálható, amelyek képesek kiszolgálni akár a családi házak felújításához szükséges betonsimítást, de a hatalmas területű ipari padlók kezelése sem jelent akadályt számukra. Megbízható, jó minőségű betonkiegyenlítő BARIKELL gépeink és kiegészítőik biztos sikerhez vezetnek, válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet kínálatunkból!  

 

Betonsimító gép használat közben

rotoros betonsimító gép alkalmazásaA rotoros, vagyis helikopter rendszerű betonsimítókat olyan friss betonon kell alkalmazni, amely már valamelyest elkezdett megszilárdulni, ezáltal tükörsima és tömör felület érhető el rajta. A betonsimító gép gyors és viszonylag egyszerű használata mellett rengeteg időt és energiát képes megspórolni. Ezzel a módszerrel leginkább beltéri betonalapot érdemes simítani, hiszen járásra kiválóan alkalmas, viszont bent nem éri nedvesség, így nem válik túlzottan csúszóssá, ami a kültéri járófelületeknél hátrány lenne. Továbbá azért is szükséges, hogy az otthoni járófelület betonalapzata teljesen sima legyen, mert legtöbbször nem a csupasz beton marad, hanem valamilyen padlózat még kerül rá. Ahhoz, hogy a szőnyegpadló, linóleum vagy parketta tökéletesen illeszkedjen, egyenletes betonfelület szükséges. A betonsimító gépeket alaplemezek besimításánál, illetve a később elkészült aljzatbeton simításánál is alkalmazhatjuk, a gépek használatával a későbbi burkolás előtti padlókiegyenlítés elkerülhető.
Az elektromos betonsimító gépek benzines motorral is rendelhetőek attól függően, milyen források állnak rendelkezésre, ezáltal melyik fajta berendezést lehet a hely adottságaihoz mérten kihasználni. A betonsimítók emellett széles eszközválasztékkal kaphatóak, amelyek hozzájárulnak a hatékony munkavégzéshez. Ilyen például a glettlapát, a simítótányér, a kombinált glettlapát készlet vagy éppen a hordozókerekek az. Az aljzatbeton minőségi megmunkálásához többféle eszközt is kínálunk, hogy a végeredmény szépen eldolgozott és teljesen sima betonfelület legyen.


 
kézi betonsimítás helyett betonsimító gép
A kézi betonsimítás helyett hagyja, hogy a gépek végezzék a munkát!


Pontos munkavégzés megbízható gépekkel

A már említett rotoros betonsimító gép modelljeink használatával olyan egyenletesen sima betonfelület érhető el, melynek további pozitív tulajdonsága, hogy egyben tömöríti is a betont. A simítótányért követően glettlapáttal előkészített felületen végighaladó betonkiegyenlítő mellett nincs szükség egyéb költséges aljzatkiegyenlítő anyagok használatára, hiszen a gép önmagában is képes keményíteni a felületet. A megfelelő betonsimító gép kiválasztásához azonban érdemes több szempontot figyelembe venni és az alapján mérlegelni. Először is a gép súlya és mérete lényeges lehet, hiszen a mobilitás és könnyű szállíthatóság bizonyos esetekben meghatározó tényező. Ehhez szorosan kapcsolódik a megmunkálni kívánt betonfelület nagysága, ugyanis nagyobb átmérőjű gépekkel gyorsabb a munkavégzés, azonban kisebb gépekkel könnyebb manőverezni és szűk helyekre beférni. Az eszközfelszereltség sem elhanyagolható szempont, ugyanis például a védőgyűrűk megléte lehetővé teszi a fal mentén történő munkavégzést, vagy például a behajtható kezelőkar egyszerűbbé teszi a tárolást és szállítást. A rotoros gépek alkalmazása kicsivel nagyobb tapasztalatot igényel, mint az átlagos építőiparban használt gépeké, ezért előzetesen érdemes megismerni azok kezelését és biztonsági előírásait. A betonkiegyenlítő berendezések többféle motorral is rendelhetőek, legyen az akár elektromos, benzines, dízel vagy hibrid. Gépeink egytől egyig rendelkeznek az előírt minőségi tanúsítványokkal, hiszen számunkra is fontos, hogy csak és kizárólag jó minőségű gépeket szolgáltassunk.

 
tökéletesen sima betonfelület elektromos betonsimító segítségével
Tökéletesen sima betonfelület bel- és kültéren is!

 

Miért vásároljon tárcsás betonsimító gépet?

  •     Magas minőségű és megbízható munkagépek
  •     Egytárcsás vagy ikertárcsás kivitelben kaphatóak
  •     Ár-érték arányban kiemelkedőek
  •     Kis és nagy felület megmunkálására is alkalmasak
  •     Dieseles, benzines és hibrid változatban is elérhetőek
  •     Egyszerű, gyors és pontos munkavégzést biztosítanak
  •     Magas fokú munkavédelmi felszereltséggel rendelkeznek

A megvásárolni kívánt termék megfelelő kiválasztása érdekében célszerű figyelembe venni a következő paramétereket, hogy a legköltséghatékonyabb munkavégzést érjük el.


Fontos tulajdonságok:

Munkaszélesség: Ezalatt a simítógépnek azon munkafelületét értjük, ahol a munkát egy meghatározott szélességben elvégezik. Itt fontos a megfelelő mérethatékonyság kiválasztása.  A betonsimító gépeknél ez milliméterben van megadva. Típusonként eltérő nagyságokról beszélünk.

Motor: A folyamatos munkavégzés esetén a megbízható erőmű elengedhetetlen. Az egytárcsás vagy ikertárcsás betonsimítóknál, hogy milyen munkát kell elvégezni, határozza meg a kiválasztani kívánt munkaeszközt. A típustól függően 3-tól akár 35 lőerőig is terjedhet.

Felszereltség: Kiegészítő eszközök, mellyel kényelmesebb és könnyebb használatot érhetünk el. Az egytárcsás betonsimítóink négy, míg az ikertárcsás gépeink nyolc- tíz vagy tizenkettő lapáttal rendelkeznek.

Súly: Méretüktől és felépítésüktől függően a gépek súlya különböző. Ez leginkább a szállíthatóság, mozgathatóság szempontjából lényeges.

Betonsimítás ipari méretekben

Gyárak, iparcsarnokok építésénél nagy népszerűségnek örvend a betonpadló, hiszen amellett, hogy rendkívül időtálló megoldás, megvalósítása meglehetősen gazdaságos és esztétikusnak tekinthető.

gyönyörű sima padló rotoros betonsimító gép segítségével
A simított betonpadlók kifejezetten népszerűek az ipari helyiségekben

 

A betonkezelés lényeges tulajdonságai


tükörsima felület érhető el betonsimító gépek segítségévelAz ipari padló készítése során természetesen a kivitelezés és a minőségi alapanyagok kéz a kézben járnak, hiszen ha bármelyik nem elég jó, a végeredményen is meglátszik majd. Mivel a beton padlózatok szinte teljes egészében járó- és szállítófelületként szolgálnak, elengedhetetlen feltétel az, hogy tökéletesen sima legyen. Az egyenetlen beton ugyanis nem egyformán használódik, kopik, illetve a göröngyösség balesetekhez is vezethet.

A betonpadló alapja plusz erősítésekkel is készülhet, hogy még strapabíróbbá váljon, mint például acél- vagy műanyag szálakkal, esetleg vasalattal megerősítve. Ennek több oka is van, csakúgy mint a fokozott ellenállóság (savakkal, lúgokkal, magas hőmérséklettel, sóval szemben), valamint csökkentik a beton zsugorodását.

Befejező lépésként következik a betonsimítás, amely ugyanolyan fontos lépés, mint az összes többi, hiszen ez felel a tükörsima felület létrejöttéért. Ipari méretekben is kellő hatékonysággal végezhető a felületsimítás, amihez azonban néhány géptulajdonságot figyelembe kell venni, ilyen a munkaszélesség, a motor teljesítménye, a betonsimító tömege és felszereltsége.

Ipari betonfelületek simításához elengedhetetlenek a nagy munkaszélességű berendezések, hiszen minél szélesebb, annál kevesebb fordulással lehet végezni velük az adott felületen. Ez géptípusonként eltérő, milliméterben megadott tulajdonság.

A nagy teljesítményű motor szintén létszükséglet, ha ipari méretű betonfelületet kell lesimítani, ami biztosítja a megszakítatlan, folyamatos munkavégzést. A motorteljesítmény és munkaszélesség mellett még figyelembe kell venni a gép súlyát, ami leginkább a mozgathatóság és szállíthatóság szempontjából lehet fontos, de kevésbé befolyásolja a munkavégzést. A betonsimítókhoz tartozó felszerelések könnyebbé és kényelmesebbé teszik azok használatát, például az egytárcsás és ikertárcsás berendezések lapátjainak száma is ide tartozik.

 

minőségi eredmény profi betonsimító gépek használatával

 

Egytárcsás betonsimító használata


A friss beton kezelése egyből megkezdhető, amint egy kissé elkezdett megszilárdulni. Betonsimítóval úgy érhető el gyorsan és egyszerűen tükörsima felület, hogy közben rengeteg energiát és időt megspórol. Kültéri beton simítása esetén, azonban figyelembe kell venni, hogy a gépek ténylegesen tükörsima felületet képeznek, ami eső/hó/fagy hatására rendkívül csúszóssá válik.

Egytárcsás simítógéppel kiválóan lehet betonalapot képezni akkor is, ha kerül rá egy plusz réteg, amihez elengedhetetlen az egyenletes felület. A terület adottságaira való tekintettel fel kell mérni, hogy milyen áramforrás áll rendelkezésre a gép biztos működtetéséhez, ellenkező esetben érdemes lehet benzines, dízeles vagy hibrid motorral rendelkező betonsimítót választani.

 

segítünk, hogy a betonsimító gépek közötti választásban
A kis- és nagy tárcsáknak egyaránt megvan az előnye

 

A megfelelően végzett betonsimítást követően nincs szükség további aljzatkiegyenlítésre, ugyanis ezek a berendezések képesek önmagukban is keményíteni a felületet a simítás mellett. Érdemes figyelembe venni, hogy míg a nagy munkaszélességű gépekkel gyorsabb a széles felületek simítása, addig a szűk helyekre nem biztos, hogy beférnek. Ide kisebb tárcsájú gépek szükségesek.

Plusz kiegészítőkkel könnyebbé tehető a minőségi munkavégzés, például védőgyűrűk felszerelésével egyszerűbb végighaladni a falak mellett. A költséghatékonyság szem előtt tartása végett fontos előzetesen meggyőződni arról, milyen gépre lesz szükségünk a munkához, ehhez ajánljuk leginkább az egytárcsás betonsimítókat számos előnyös tulajdonságuk miatt. Kiválóan alkalmasak kis- és nagy területeken való munkavégzéshez is, emellett kezelésük egyszerű, könnyen megtanulható, cserébe pedig gyors és pontos megmunkálást biztosítanak. Minőségi berendezések, amelyek elektromos, dízeles, benzines és hibrid változatban is elérhetőek, illetve ár-érték arányuk is kiemelkedő.

Ezen paraméterek helyes megválasztásával rengeteg értékes idő- és energia takarítható meg, valamint a végeredmény is tükörsimára kezelt betonpadló lesz.

Tovább a gépekhez