Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogy ne a habarcson múljon!

Az építkezés nélkülözhetetlen eszköze egy jó betonkeverő, na és persze a benne kikevert habarcs, amelyet falazásnál, vakolásnál illetve felületképzésnél hívhatunk életre. Egy jól elkészített falazó habarccsal a teherelosztás elősegítésén és az építőelemek összeragasztásán keresztül időtállóságot és stabilitást kölcsönözhetünk az épületnek. A jó falazóhabarcs receptjének ismeretében és egy minőségi betonkeverő társaságában könnyedén vehetjük az épület támasztotta szerkezeti akadályokat.


1. Minden az alapoknál kezdődik


A habarcsmunka az összetevők megválasztásánál kezdődik, hiszen a rossz alapanyagok negatívan befolyásolják nemcsak a betonkeverő teljesítményét, de magának a habarcsnak a minőségét így az általa elérendő cél sikeres kivitelezhetőségét is.


tökéletes alapanyagok az erős betonhoz


2. A falazóhabarcs osztályozása


Magának a falazóhabarcsnak az összetétele, így kezelhetősége és minősége az 1 m3 homokhoz keverhető kötőanyag mennyiségével befolyásolható. Az általános képlet szerint 1 m3 homokhoz 2,5 q cementet, 50 kg mészhidrátot keverünk és annyi vizet, amivel egy jól kenhető, könnyen önthető anyaghoz jutunk. Az előre elkészített, zsákos falazó habarcsokat megkülönböztetjük szilárdság, állag, hozzákevert adalékanyag és kötőanyag, de annak szulfátossága szerint is.


3. A falazóhabarcs bedolgozása


A falazóhabarcsot terítéssel dolgozzuk be a falba. Ha a keverés és a felhasználás helye eltér a falazóhabarcsot szállítani kell, ekkor viszont konzisztencia javító anyagot célszerű alkalmazni, hogy elősegítsük a habarcs szivattyúzhatóságát. A tökéletes végeredményért megfelelően sűrű, de még kenhető állagra van szükség, amit egy megbízható betonkeverő könnyedén rendelkezésünkre bocsát.


Számoljon velünk, és válassza ki az Ön elvárásaihoz illő betonkeverőt!

 

Tekintse meg betonkeverő kínálatunkat!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek