Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi alapján válasszunk betoncsiszolót bérlés esetén?

A nagy volumenű építkezések során nemcsak alapanyagból van szükség tömérdek mennyiségre, hanem a feldolgozáshoz szükséges gépekre és eszközökre is. Ekkor érdemesebb beruházni az adott berendezésekre, hiszen jobban megéri, viszont lássuk azokat a szempontokat, amikor a betoncsiszoló bérlés válik előnyösebbé.

 

betoncsiszoló választás

 

Milyen célra milyen gépet?


Felújításhoz, csiszoláshoz, polírozáshoz mindenképp megéri gépet bérelni. Először is fontos felmérni a csiszolni kívánt terület nagyságát lehetőleg minél pontosabban, majd ez alapján válogatni a kisebb vagy nagyobb gépek között. Nem mindegy a beton minősége sem, hiszen a különböző padlótípusok más és más kezelést kívánnak meg. A nagyon puha, porló betont fel kell marni addig a szintig, míg egyenletes nem lesz a felszíne, majd ezután következhetnek a felületkeményítő anyagok és a további csiszolás. Éppen ezért érdemes olyan betoncsiszolót választani, amelyen egyszerűen cserélhetők a csiszolótárcsák, így több folyamatot is végig lehet vinni egyetlen géppel. A felületkeményített beton szintén más csiszolást kíván meg, ahogyan a márvány- vagy gránit padlók is. A lefektetett lapok közti fogakat speciális marófejekkel lehet eltüntetni, majd egyre finomabb csiszolókorongokkal homogenizálni a felületet. Ebből kifolyólag nem csak a felcsiszolni kívánt terület nagysága lehet meghatározó gépbérlés esetén, hanem a padlózat minősége is. Lehet, hogy csak pár tíz négyzetméter a felület, de ha erőteljes és sokrészes kezelést kíván meg, akkor tovább tart a munka. Az egyszeri felújításokhoz tökéletesen megfelel egy kölcsönzött betoncsiszoló, amelyet a folyamat végeztével egyszerűen vissza lehet adni.

 

A betoncsiszoló bérlés előnyei


A munkagép kölcsönzésnek megvannak a maga előnyei, ezért is számít olyan népszerű szolgáltaltásnak. Egyrészt a bérelt berendezések már jól bejáratott, garantáltan működőképes gépeket takarnak, amelyek szükség szerint szervizeltek bizonyos időközönként. Természetesen a kölcsönzés ára mellett kaució letétele szükséges, ami fedezi a nem rendeltetésszerű használatból adódó meghibásodásokat. Másrészt a munkavégzést követően nincs szükség a betoncsiszolók tárolására, elegendő tényleg csak a használat során kézbevenni, majd pedig visszaszolgáltatni. A csiszológéphez szükséges csiszoló- és polírozókorongok megválasztásában is segítséget nyújtunk igény esetén. A kis- és nagy méretű csiszológépek alkalmasak régi, kopott beton felújítására; porózus betonpadló kezelésére; repedezett, lyukacsos beton csiszolására; illetve különböző fedőanyagok, mint a műgyanta, betonfesték vagy lakkozás hatékony eltávolítására. A betoncsiszolók speciális csatlakozóval vannak ellátva, amelyhez ipari porszívó csatlakoztatható, így a csiszolás közben keletkező por egyből tartályba kerülhet. 

 

kisebb géppel a lépcső is csiszolható
Nem csak a sík talaj, hanem a lépcsők is szépen lecsiszolhatók kisebb méretű géppel

 

A munkavégzéshez szükséges legoptimálisabb gép kiválasztásához fontos minél pontosabb információkat átadni a kölcsönzést megelőzően. Ilyen például az, hogy milyen mélységben kerülne eltávolításra a beton, ugyanis 10 mm-nél vastagabb réteghez betonmaró, 10 mm-nél vékonyabb réteghez betoncsiszoló szükséges. Emellett pedig a padló fényezéhez is fokozatosan egyre finomodó szemcséjű korongot kell alkalmazni. Ezért fontos a pontos paraméterek megadása, hogy az igényekhez mérten a legmegfelelőbb betoncsiszolóval tudjuk kiszolgálni gépbérlőinket.

 

Szeretnék gépet bérelni

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: betoncsiszoló