Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Polisztirol vagy üveggyapot? Mi a helyes hőszigetelő választás?

A kedvezőtlen hőtartó képesség rontja az ingatlan költséghatékonyságát. A fűtési költség indokolatlanul magas lehet, hiszen a fűteni kívánt helységek helyett az utcára közvetítjük a meleget. Szigeteléssel jelentősen javíthatunk a pénzügyi mutatókon.  


Polisztirol vagy üveggyapot?


Mindkét anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Nézzünk meg most őket egy csokorba szedve:


üveggyapot szigetelés


 Üveggyapot: Miért jó és miért kevésbé?


Ami az üveggyapot legnagyobb előnye, hogy hosszú és rugalmas szálai miatt igen kedvező hőszigetelő képességgel bír, mindemellett pedig tűzálló. Környezeti szempontból kevésbé kedvező megoldás, hiszen növeli az épület ökológiai lábnyomát. Ráadásul a beépítésük is komoly nehézségekbe ütközik lépésálló kivitelezés nélküli megoldásnál.

 

Polisztirol: egy polisztirol vágó és kész is


A polisztirol tudja mindazt, ami az üveggyapotnál hátrányként jelenik meg. Szigetelésben első, könnyen szállítható és garantáltan környezetkímélő. A polisztirol vágó pedig egyszerűen formára vágható darabokkal lát el bennünket, így mint egyfajta puzzle kirakó, tökéletesen egymáshoz illő darabokkal végezhető a kivitelezés. Negatívumként említhető, hogy fény hatására elszíneződhet a felszíne. Szerves oldószerekkel való tartós és erőteljes érintkezés (pl. benzingőz) pedig némileg ronthatja a szerkezetét.


Polisztirollal dolgozik a jövőben? Megfelelő polisztirol vágó gépet keres? Tekintse meg cégünk ajánlatát, és vágjon bele építőipari munkálataiba nyugodt szívvel!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos tudnivalók polisztirol vágó