Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db

ProMachinee EPSC Pro 05, Polisztirol Könnyűbeton Fal- és Födémpanel Gyártó Gép

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db

MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS PARAMÉTEREK 

A gyártó gép megvásárlásával lehetőség nyílik kiemelkedően jó hangszigetelő, több órás tűzvédelmi határértékkel rendelkező vízálló falpanelek és födémpanelek gyártására.

A berendezés monolitikus, azaz tömör és külső kéreggel ellátott szendvics szerkezetű EPS könnyűbeton panelek előállítását is lehetővé teszi, de lehetőség van üreges belső szerkezet létrehozására is, mert a berendezés mindhárom terméket képes gyártani a sablon állításával.

A jelen dokumentumban megadott paraméterek kizárólag a ProMachinee EPSC PRO 05 típusú berendezésre vonatkoznak.

A ProMachinee a termék fantázianeve, a EPSC jelölés az alábbiakból tevődik össze: EPS = polisztirol, PRO: automata falpanel gyártó megoldás, 05 = egyszerre 5 darab automata falpanelsablon gyárt az üzemben, így 10 cm vastagságú panelek esetében 5x20 darab az egyszerre készíthető fal vagy födémpanelek száma.

1 darab panel maximális vastagsága: 20 cm

1 darab panel minimális vastagsága: 8 cm

1 darab panel befoglaló mérete: 300 cm hossz és 60 cm szélesség

Egyszerre gyártható mennyiségű áru mennyisége: 5x20 darab fal vagy födémpanel.

Egyszerre gyártható mennyiségű áru felülete: 100 darab x 3 méter x 0,6 méter = 180 négyzetméter

Egy műszak hossza: 5-6 óra munka és 1 óra takarítás

Egyszerre szükséges munkaerő: 4 fő

A gyártósor a későbbiekben még maximum 10 darab panelgyártó automata sablonnal bővíthető, így a jelen berendezés plusz 3 személy számára tud munkalehetőséget biztosítani, viszont a kapacitás így megháromszorozható. Az üzem későbbi kapacitásának háromszorozása a jelen bekerülési költségek mintegy 65%-os árával egyenértékű, hiszen az alap berendezések nem változnak.

A ProMachinee EPSC PRO 05 berendezés működésének leírása:

A berendezés működéséhez szükség van polisztirol gyöngyre, cementre és egy speciális környezetbarát anyagra, mely a gyöngyök felületét vonja be annak érdekében, hogy azok a cementlével könnyebben keveredjenek.

A polisztirol gyöngy kétféle lehet: Új, friss habosítású polisztirol gyöngy, valamint gyártási hulladék, vágási szeledék, esetleg már épületeken vagy a csomagolóiparban korábban felhasznált anyag daráléka.

A használt és új gyöngyökből készülő panelek minőségét és értékét nem változtatja a gyöngy új vagy újrahasznosított mivolta, hasonlatosan az acélgyártás vagy műanyaggyártásnál felhasznált régi anyagok beolvasztásával sem változik az új termék műszaki paramétere.

Tehát a régi polisztirol táblákat vagy a vágási hulladékot le kell morzsolni egy berendezéssel ez az első része a gyártásnak.

Ezután egy silóba kerül az újrahasznosított polisztirol gyöngy vagy ha nincs az adott pillanatban ilyen, akkor az eredeti meglévő üzemből át lehet szivattyúzni a megfelelő mennyiséget a silóba.

Ezután az EPS gyöngyöket egy berendezés a keverőbe juttatja, ahol az alapanyagok keverednek és adalékolja azt, majd 5 perc alatt elkészül a könnyűbeton.

Ezt követően a falpanel gyártó sablonokat össze kell szerelni és be kell állítani a megfelelő sablonokat a kívánt méretre, 8-20 cm-ig szabadon változtatható a gyártani kívánt falpanel vastagsága. Egyszerre akár különféle méreteket is lehetséges készíteni a sablonokban.

Ezután a megkevert könnyűbetont be kell szivattyúzni a sablonokba, melyek összezárnak és tömören tartják a betont a kötés megindulásától számított 6-8 óráig.

Ezután kinyílnak a sablonok és egy automata falpanel szállító szerkezet kitárazza az elkészült paneleket és egy targoncázható palettára helyezi, miután az elszállításra került a palettára újabb mennyiséget táraz a készülék mindaddig ameddig el nem fogy a gyártott mennyiség.

Ez után minimális tisztítás szükséges és a gyártási folyamat újra kezdhető.

Nagyon fontos, hogy minimum 6 órán át a sablonban pihentetni kell az elkészített könnyűbeton paneleket, mert a megfelelő alak és szilárdságot ekkor éri el. Tehát egy 12 órás intervallumban egyszer gyártható termék a berendezéssel.

Folyamatos munkarenddel napi két gyártás lehetséges, mely 2 x 5 x 20, azaz kettőszáz napi falpanel gyártását teszi lehetővé.

Tehát a napi gyártható maximum mennyiség a ProMachinee EPSC PRO 05 gyártósorral 200 x 1,8 m2, azaz 360 m2 10 cm vastag panelek gyártása esetén.

A ProMachinee EPSC PRO 05 gyártósor berendezéseinek felsorolása:

·         EPS morzsoló-daráló, óránként 2-3 m3 bedolgozási teljesítménnyel

·         Alapanyag szivattyú, óránként 50 000 liter kapacitással

·         1 EPS siló 50 000 literes

·         1 cement siló

·         2 felhordó szállító csiga

·         1 speciális betonkeverő és betonszivattyú

·         sínrendszer, melyen a szállító-forgató automata közlekedik

·         5 darab automata falpanel gyártó sablon (20 darab panel gyártásához)

·         1 darab automata szállító-forgató

·         1 darab PLC vezérlő központ

A ProMachinee EPSC PRO 05 később felbővíthető a ProMachinee EPSC PRO 15 teljesítmény szintjére, azaz 5 darab helyett 15 falpanel gyártó automata köthető be, így 1000 m2 fölé vihető a napi gyártási teljesítmény.

A ProMachinee gépek gyártója a Noah’s Boat Investment Gu Qiao has Limted Publik division, mely vállalkozásnak kizárólagos magyarországi importőrei vagyunk.