Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tűvibrátor és a lépcsősor kapcsolata

Az okos helykihasználás az építészetnél a vertikális irányú fejlődést támogatja. Ahhoz, hogy a térkihasználás is optimális legyen és, hogy az egyes szintek közötti átjárhatóság akadálytalanul, biztonságosan ugyanakkor stílusosan történhessen. Ehhez az kell, hogy a lépcsősornál a lépcsőfokok magassága és szélessége megfelelő arányban legyen kialakítva.

Minél kisebb az emelkedés, annál szélesebb a lépcsőfelület, vagyis a lépésszélesség. Helytakarékosság szempontjából azonban választhatunk meredekebb kivitelezést is. A legfontosabb azonban a tökéletes zsaluzás mellett az, hogy jól dolgozzuk el az alapul szolgáló beton felületét. Az egyenletes és sima felület alapkövetelmény, amihez garanciát a tűvibrátor tud adni, hiszen kisebb mennyiségű lépcsőbeton bedolgozására kiválóan alkalmas.


A lépcsősor burkolata: fa vagy járólap?


milyen burkolatot válasszunk a lépcsősorhoz

1. Beton és fa a természetességért

Ez a kombináció kifinomult, ízléses, egyedi megjelenést kínál. A beton alapok és tartószerkezet rendkívüli stabilitást kölcsönös a lépcsősornak. A burkoláshoz csak az esztétikai igény kielégítéséhez szükséges fa mennyiségének beszerzésére van szükség, de hasonló hatást érhetünk el, mint falépcsőnél. A faszerkezetes lépcsősorhoz képest hosszabb az élettartama és kevesebb karbantartást igényel.  


járólap lerakása


2. Járólapos borítás

A járólapos borítás könnyen tisztíthatóvá teszi a lépcsősort, ugyanakkor biztonsági szempontból már kevésbé kedvező. Hideg tapintása miatt nyáron kellemes érzéssel tölt el a kis emelkedő megmászása vagy leküzdése, míg télen ez inkább nem várt akadályként értelmezhető.


Bárhogy is döntsön, a minőségi alapok lefektetésénél egy jó tűvibrátor aranyat ér.

 

Tekintse meg tűvibrátor kínálatunkat!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek tűvibrátor