Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezért környezetkímélő a polisztirol szigetelés

Turbosol Kft.
2018. 10. 17. 04:30:00

A vállalkozásoknak is fel kell zárkózniuk a környezettudatos fogyasztáshoz


Egyre többet hallani az Ökológiai Túllövés Napjáról, ami egyre hamarabb jön el. Az Ökológiai Túllövés Napja az a nap, amikor az adott évre vonatkozóan kimerítjük a természet adott évre szánt készletét. 2017-ben már augusztus 2-ra kimerítettük a természet éves készletét, ami aggodalomra ad okot az az, hogy ez a dátum minden évben egyre hamarabb jön el. Mit tud tenni egy környezettudatos vállalkozó? Hát, azt, hogy egy kimerülő erőforráson alapuló gazdaságban versenyben marad, és a jövőbe fektet bele.

polisztirol a jövő hőszigetelő anyaga
Polisztirollal a jövőért

 

A legfrissebb kutatások szerint az építőipari alapanyagok tekintetében - azok teljes életciklusának elemzése alapján - a polisztirol a kiemelkedően környezetbarát hőszigetelési technikának bizonyult. Mindez azt jelenti, hogy nemcsak az előállítás, de az anyag utóélete sem idéz elő káros zavart a természetes ökológiai rendszer működésében.

 

5 pontban összefoglaljuk, amiért a polisztirol hőszigetelés környezettudatosnak számít a piacon


1. A gyártási folyamat környezetkímélő: a táblák méretre vágásakor keletkező hulladékot megőrlik, és az új táblák gyártására használják fel,

2. A hőszigetelt épületek a fűtési szezonban több energiát spórolnak meg - mint amennyi energiára a polisztirol előállításához szükséges volt,

3. A hőszigetelt épületek bontásakor lebontott polisztirol táblák nagy része újrahasznosítható: cementtel keverve könnyűbetont öntenek belőle,

4. A polisztirol táblák, mivel kőolajból készülnek, így a hulladéklerakóban való elégetésük során kevés energiát igényelnek, végleges megsemmisítésükhöz,

5. Ne feledjük: a legtisztább energia az az energia, amit meg sem termelünk, -hiszen a polisztirol kiemelkedő épület hőszigetelő képessége miatt, nincs is arra szükség.

 

A polisztirol vágó 


Ha tartósság és fenntarthatóság, akkor polisztirol. Nem megújuló nyersanyag igénye egységnyi anyagra vetítve hasonló funkciójú anyagok esetében minimális. Nagyrészt levegőből áll és mindössze pár százalékban beszélhetünk effektív anyagszükségletről. 

Ugyanakkor nemcsak a polisztirol előállítási módja, hanem annak kezelése is illeszkedik a tudatosság feltételrendszerébe, mégpedig a polisztirol vágó révén. 

 

precíz vágás polisztirol vágóval
A tökéletességre mérve

Egy precíziós polisztirol vágó nem ismer akadályt. Az anyagfelhasználás maximális hatékonysággal és minimális veszteség generálásával történhet. Mind a skálázott vonalzó, mind a szögmérő és mind a 3D –s vágókeret a hatékonyságot támogatja.

Válassza ki az Ön számára legideálisabb polisztirol vágó modellünk, és vágjon bele máris a munkába!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: polisztirol vágó