Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A betonkeverők használata, avagy a leggyakrabban elkövetett hibák

A betonkeverő az építkezési munkák alapvető eszköze egy családi ház építésénél ugyanúgy, mint egy nagy volumenű beruházásnál. Legyen szó bármelyikről, ugyanolyan fontos, hogy gépünket megfelelően karban tartsuk, meghosszabbítva annak élettartamát, ezzel csökkentve a kiadásainkat mely egy új gép vásárlásakor keletkezne.  A Polieri tech gépcsalád nem igényel nagy karbantartást, nincs szükség kenőanyagok használatára, elegendő a munka végeztével a dob kitisztítása vízzel.

 

Tovább a Polieri Tech betonkeverőkhöz

 

A betonkeverők használatakor elkövetett leggyakoribb hibák


1.    Nem megfelelő csatlakozó: a legfontosabb a megfelelő csatlakozó vezeték használata. Elengedhetetlen, hogy a vezeték földelt legyen, hibátlan állapotú, gumis csatlakozódugóval szerelt, és a fröccsenő víz ellen védett. Ezek megléte nélkül a gépek használata életveszélyes és komoly balesetekhez vezethet!

2.    Toldott, javított csatlakozó vezeték: gyakori probléma, hogy a betonkeverő használata során nem figyelünk a vezeték elhelyezésére, amely meghibásodást vagy balesetet is okozhat. Mindig ellenőrizzük, hogy ne álljon rajta a gép, a vezeték ne gabalyodjon össze vagy törjön meg, ne helyezzük olyan területre, ahol jármű hajthat át rajta vagy ha ez nem lehetséges helyezzünk rá védő felületet. Amennyiben elektromos hibát vagy zárlatot észlelünk óvatosan távolodjunk el a géptől, és áramtalanítsuk a csatlakozó vezetéket.

3.    Nem stabil elhelyezés: a munka megkezdése előtt mérjük fel a munkaterületet, keressünk olyan helyet, ahol stabilan el tudjuk helyezni a berendezést, nézzük meg hogy nem laza e a talajszerkezet és a súly alatt nem fog-e megsüllyedni, ezzel megelőzve annak esetleges felborulását, esetleges meghibásodását, személyi balesetek kialakulását.

4.    Azonnali tisztítás hiánya: a leggyakoribb probléma, amely a betonkeverők idő előtti meghibásodásához vagy működésbeli romlásához vezet, a használat utáni tisztítás hiánya. Ne várjuk meg míg az anyag megköt a dobba és csak ütögetéssel vagy rosszabb esetben egyáltalán nem tudjuk onnan eltávolítani. A dobot sóderrel és vízzel a használat után azonnal tisztítsuk ki.


a munka végeztével ki kell alaposan tisztítani a betonkeverő dobját

A betonkeverő azonnali tisztítása elengedhetetlen, hogy sokáig szolgálhasson minket.


Amennyiben odafigyelünk erre a néhány dologra munkagépünk még sokáig jó szolgálatot tehet nekünk.

Tekintse meg Polieri Tech betonkeverő gépcsalád kínálatunkat, melyekkel a betonkeverés még könnyebbé válik!


Tovább a Polieri Tech betonkeverőkhöz

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos tudnivalók